“Mit tudsz ajánlani arcradírozáshoz?” – kaptam a minap a következő kérdést. 💁‍♀️

☑️ A kérdező ismerősömnek száraz, de nem érzékeny bőre van. Érdekes dolog ez a radírozás ennél a bőrtípusnál. Kell is, meg nem is, akarjuk is, meg nem is. Szárítsuk ki még jobban a száraz bőrt az arcradírral..? Mikor, mivel és hogyan teszünk jót? 🤨⬇️  

 
☑️ Az elhalt hámsejteket el kell távolítani, a szennyeződéseket szintúgy. Erre a sima napi arctisztítás nem elég; kell egy “nagyágyú”, ami azért jó lenne, ha: – nem lenne tele nem kívánatos vegyi anyagokkal, – tudnád mi van benne, s – gyorsan össze tudnád állítani, akár a kamrádból. Száraz bőr esetén is kell a radírozás, csak ritkábban: kéthetente egyszer teljesen elég. Úgyis érezni fogod, hogy “kívánja-e” az arcod gyakrabban ezt a fajta felfrissülést. Ha igen, akkor mehet a heti egyszeri arcradírozás.
 
☑️ Arcradírozáshoz lágyabb, kisebb szemcseméretű radírt használj, mint testradírozáshoz, hiszen itt jóval érzékenyebb a bőr, ne karcolódjon össze pl. a sótól.
 
☑️ Mindig az előzetesen jól megtisztított arcra vidd fel, a szemkörnyéket pedig hagyd ki. Ha bírja az ajkad, azt is lehet radírozni, ez úgyis olyan recept, hogy nem árt belsőleg se 🙂. Oszlasd el az arcon, picit rajta is hagyhatod, majd mosd le langyos vízzel. Ezután jöhet az arckrémezés. (Ez fontos, hiszen száraz bőrről van szó!) A legjobb, ha estefelé radírozol, különösen nyáron.
 
➡️ S akkor jöjjön az ARCRADÍR RECEPT, a fenti bőrtípushoz és felhasználással: – fél, vagy 1 evőkanál kávézacc (attól függ lágyabb, vagy durvább radírt szeretnél) – 1 evőkanál méz (a kristályos jobb, mert jobban fennmarad az arcon) – fél evőkanál extra szűz olívaolaj
 
☑️ Összekavarod őket egy üres, tiszta tégelyben, míg tejfölsűrűségű állagot nem kapsz – és kész is. (Ha nincs kávézaccod, liszttel is helyettesítheted: szőlőmagliszt, mandulaliszt, őrölt zabkorpa…) Rögtön használd fel, ne tartogasd!
 
Tetszett a cikk? Oszd meg bátran mással, akit szintén érdekel a természetes bőrápolás! Köszönöm! 😊
 
Szeretnél még másféle radírreceptet is? Vagy kérdésed van a fentiekkel kapcsolatban? Megírhatod hozzászólásként! ⬇️ — (photo from pexels)

error: Content is protected !!

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás