Újságcikkem az Aromatika magazinban: illóolajok nőknek

Illóolajok nőknek - újságcikkem az Aromatika magazinban

Megtalálsz az Aromatika magazinban is!

Nagy megtiszteltetés ért a közelmúltban, mert bekerült egy elég hosszú, részletes cikkem az Aromatika magazin tavaszi számába. Egyik kedvenc, komplex témámról írok benne, ezzel a címmel: “Aromaterápia a nők megsegítésére, különböző életszakaszaikban”.

Aki egy kicsit jobban érdeklődik az aromaterápia, fitoterápia, apiterápia, természetgyógyászat, természetes gyógymódok iránt, s hiteles forrásból szeretne tájékozódni, az valószínűleg már hallott az Aromatika szakmai magazinról. Nem csak a szakemberek, hanem a nagyközönség számára is érdekes, hiteles információk találhatók benne, ráadásul online módon, így a környezetet is kímélik, könnyen elérhető, olvasható formában.

Miről is szól a cikkem? Pillants bele!

“Manapság a hagyományos orvoslás, gyógyszeres kezelés mellett egyre inkább megjelenik az igény olyan alternatív, kíméletes, ún. „szelíd” megoldásokra, melyek szintén segíthetnek a különböző panaszok enyhítésében, akár megszüntetésében. Ezek egyike a gyógynövények alkalmazása, melynek részterülete az aromaterápia; a gyógynövényekből kinyert illóolajok használata. Mint ahogyan a gyógyszerek szedésénél, ezen módszerek esetén is fontos a megfelelő felhasználás (pl. adagolási dózis és gyakoriság) az esetleges mellékhatások csökkentése, ill. kivédése érdekében.” …

“Kifejtem, hogy a különböző női életszakaszokban miként segíthetnek az aromaterápia eszközei külsőleg, s néhol a gyógynövények belső használatára is javaslatot teszek.”

Milyen női életszakaszokról írok?

  1. Várandósság (trimeszterenként külön szedve), szülés, szoptatás időszaka
  2. Menstruációs zavarok
  3. Premenstruációs szindróma (PMS)
  4. A változás kora (klimax, menopauza)

Kilenc oldalon keresztül fejtem ki az aromaterápia használatát ezeket az életszakaszokat körbejárva, konkrét receptekkel, tanácsokkal. Eléggé körbejártam a témát, melyet jól bizonyít, hogy a cikkben említett illóolajok használatának sikeressége tudományos kutatási alapokon nyugszik. Ezekre a tudományos eredményekre a cikkemben folyamatosan hivatkozást is teszek.

Változókor, menopauza, klimax? Ezek az illóolajok, gyógynövények segíthetnek:

  • A GERÁNIUM (Pelargonium graveolens) illóolaj alkalmazásáról szóló bejegyzésemet itt a honlapomon is megtalálod, recepttel, egyéb illóolajjal, ide kattintva.
  • A változókorban milyen gyógynövényeket érdemes használnod és hogyan? 8 változókori gyógynövény, 5 problémárakattints ide a teljes írásomért.

Innen tudod letölteni az Aromatika magazin számait:

https://www.aromatikamagazine.com/shop-1

Az itt található számok mind angol nyelvűek. Az én cikkem az Aromatika magazin 2020. tavaszi számában jelent meg, magyar nyelven. Ha ezt a számot szeretnéd, akkor írj a szerkesztőségnek, amit ezen az oldalon találsz meg, a “Contact” szó alatt.

❓ Elolvastad a cikket? Hogy tetszett? Ha van kérdésed, bátran tedd fel lentebb hozzászólásként!

Ha van olyan ismerősöd, akinek hasznos lehet ez a cikk, bátran küldd neki is! A megosztásokat is köszönöm.

További írásaimat az illóolajokkal kapcsolatban ide kattintva találod meg.

Ha a gyógynövények érdekelnek, róluk itt olvashatsz bővebben.

Illóolajok nőknek - Aromatika újságcikkem
Tóth Szilvia: Illóolajok nőknek – újságcikk az Aromatika c. magazinban
Facebook
Pinterest

Szólj hozzá!

Ide írhatod be, ami érdekel:

Mire keresel megoldást?

INGYENES letölthető útmutató + 8 e-mail:

15 illóolaj a pihentető alvásért

Legnépszerűbb bejegyzések

Segítenek az illóolajok

Itt is megtalálsz:

AJÁNDÉK letölthető útmutató,
15 illóolajról, a pihentető alváshoz

15 illóolaj + 7 alkalmazási mód + 8 e-mail
azonnal letölthető, gyakorlati ötletek álmatlanságra, szorongásra

error: Ez a tartalom védett !!